Loading...
Vlog

BUKIT WAWASAN PUCHONG HIKING WATERFALL

bukit wawasan puchong
Hikerbuncit di Bukit Wawasan Puchong

Dah lama aku dengar, dekat rumah aku ada waterfall best dalam ayer hitam reserve – Blue Lagoon. Biasa orang akan naik ikut bukit wawasan Puchong.

Bebudak UPM lah, dulu cerita ada port best diorang mandi. Airnya biru, katanya ada konten mineral tinggi. Sekarang, Blue Lagoon tak boleh masuk. Dengarnya dah kena kepung, malah ada renjer yang jaga.

Rasa nak lebur RM10k bayar denda silakan.

Jadi, kali ini aku ajak geng hikersbuncit ke kawasan bersebelahan – Bukit Wawasan Puchong. Bukit ini dari dulu aku tau memang port untuk uncle², auntie² pecah peluh. Jangan pandang rendah geng, mau kau tercicir kalau ikut old timers ni.

Trailnya orang kata senang, bohong. Sebab start dia kau akan pam terus naik. Kami tanya orang sekeliling, macam mana nak ke waterfall. Mcm² info, sampai sesat lah kitorang.

Trailnya ada banyak, dan diberitakan hampir semuanya akan lalu juga waterfall bukit wawasan. Jika mahu ke Blue Lagoon, ada trail lain yang perlu diambil di puncak.

Info kurang, jadi aku redah jelah dengan BJ, Gaban, Katik, Ajaq, Pakdy.

bukit wawasan puchong
Please follow and like us:
error
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *