Loading...
Vlog

Kita repeat Air Terjun Sofea Jane, Kemensah

air terjun sofea jane

Disebabkan ada rasa lemau, jadi kami decide untuk hiking ringan² saja. Apa lagi ke air terjun Sofea Jane lah lagi..

Asalnya nak ke Lata Maya Karin, namun sebab aku, BJ, Wez & Pau pun start lambat kitorang target ke Sofea Jane sajalah dulu.

Track ni memang sesuai sangat untuk beginners, malah masa mula² kitorang start hiking, inilah trail yang kitorang layan dulu. Mujur hari trekking kering, kalau basah, banjir jugak trail tu dikerjakan geng ATV.

Air terjun di Kemensah ni ada 5 kesemuanya, yang mana sudah ditukarkan nama kepada nama artis² (part ni aku tak faham kenapa). Dulu ada papan tanda penunjuk semua POI lata ni, tapi hari kitorang hiking ni, papan tanda tu dah ranap

Kat bawah ni aku susun Air Terjun / Lata dari bawah seingat aku lah. Korang boleh jugak cari blog hikers lain yang ada gambar papan tanda penunjuk kesemua air terjun ni;

  • Air Terjun Kubang Gajah (Sofea Jane)
  • Tempat kami lepak
  • Cabang Sungai
  • Kanan ke Lata Syam
  • Kiri ke Lata Pinang
  • Seterusnya ke Lata Maya Karin
  • dan berhampiran Lata Neelofa

So harap korang yang duduk dekat area KL yang tetiba kempunan nak hiking tu bolehlah layan trail Kemensah ni. Sampai atas, bolehlah layan berendam.

Please follow and like us:
2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)