Loading...
Tips Hiking

PETUA HINDAR GIGIT PACAT SEMASA HIKING ATAU CAMPING

petua menghindari gigitan pacat semasa hiking

Kalau masuk hutan tu, mesti ada kena gigit pacat. Sebab tu dalam vlog post hikersbuncit, kami ada letak rating serangan binatang ini. Kali ini, kami nak share petua hindar gigit pacat semasa hiking..

Ultimately aku akan pakai stokin bola panjang sampai lutut, atau aku jadikan sarung lengan rempit sebagai stokin panjang.

Macam Pau, dia suka pakai stokin pacat beli kat Shopee atau boleh usha kat Lazada (affiliate)

Tapi, budak² banyak kerenah terutamanya bila stokin tebal dan panjang ni kan panas. So apa yang kita boleh buat ialah pakai;

Air Rendaman Tembakau Semalaman

  1. Hisap rokok bagi puas dulu
  2. Ambil sebatang dua rokok atau agak² je, ramas dan rendam dalam air kosong yang disimpan dalam botol
  3. Esok bila nak pergi hiking, lumur air rendaman tembakau tadi pada kaki dan doa lebih² sikit
petua hindar gigit pacat

Dulu aku try juga air rendaman tembakau ni, tak berapa jadi kat kawasan langat sebab pacat dia lain macam gelitis!

Please follow and like us:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)