Loading...
Tips Hiking

PETUA MENGHINDARI GIGITAN GIGIT PACAT SEMASA HIKING

petua menghindari gigitan pacat semasa hiking

Kalau masuk hutan tu, mesti ada kena gigit pacat. Sebab tu dalam vlog post hikersbuncit, kami ada letak rating serangan pacat. Kali ini, kami nak share petua menghindari gigitan pacat semasa hiking

Ultimately aku akan pakai stokin bola panjang sampai lutut, atau sarung lengan rempit simpan dalam stokin. Paling efektif untuk aku.

Atau, macam Pau, dia suka pakai setokin pacat beli kat Shopee atau boleh usha sini.

Tapi, budak² banyak kerenah terutamanya bila stokin tebal dan panjang ni kan panas! So apa yang kita boleh buat ialah pakai;

Air Rendaman Tembakau Semalaman

  1. Hisap rokok bagi puas dulu
  2. Ambil sebatang dua rokok atau agak² je, ramas dan rendam dalam air kosong yang disimpan dalam botol
  3. Esok bila nak pergi hiking, lumur air rendaman tembakau tadi pada kaki dan doa lebih² sikit

kena gigit pacat

Dulu aku try juga air rendaman tembakau ni, tak berapa jadi kat kawasan langat sebab pacat dia lain macam gelitis!

Please follow and like us:
error
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *